Sastāvdaļas
Karameļu mērcei:
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 glāze brūna cukura
- šķipsniņa sāls
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pamatnei:
- 3 olu baltumi
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/4 glāzes cukura
- 1 glāze sasmalcinātu pekanriekstu
Pildījumam:
- 2 iepakojumi iecienītākā saldējuma
Pagatavošana
- Lai pagatavotu karameļu mērci, katliņā uz vidējas uguns liek sviestu, brūno cukuru un sāli.
- Maisa 5 - 7 minūtes.
- Pievieno vaniļu un maisa vēl 1 minūti, kamēr mērce sabiezē.
- Mērci lej kādā traukā, atdzesē pilnībā ledusskapī.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 - 180°C temperatūrai.
- Olu baltumus saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru un sāli.
- Pievieno riekstus un samaisa.Maisījumu liek tortes formā ar maliņām un izlīdzina.
- Cep 15 - 20 minūtes, līdz zeltainai - gaiši brūnai krāsai. Atdzesē.
- Saldējumu izņem no saldētavas un ļauj nedaudz pastāvēt, lai tas kļūst mīkstāks, taču, ne izkusis.
- Saldējumu liek pa virsu biskvītam, formu pārklāj ar foliju un liek saldētavā.
- Torti pasniedz, sagrieztu gabaliņos un pārlietu ar karameļu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!