Sastāvdaļas
- 500 g puravu
- 500 g kartupeļu
- 1 sīpols
- 30 g sviesta
- 1 lauru lapa
- 1 l dārzeņu buljona
- 4 baltmaizes šķēles
- sāls, pipari pēc garšas
- rīvēts muskatrieksts
- pētersīļi
Pagatavošana
- Puravu sagriež riņķīšos, sīpolu sasmalcina, sakarsētā sviestā apcep.
- Kartupeļus sagriež mazos gabaliņos, pievieno puraviem un sīpoliem, pieliek lauru lapu un mazliet (pēc garšas) pētersīļu, pārlej buljonu un vara, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
- Baltmaizes šķēles sagriež mazos kubiciņos, apgrauzdē.
- No zupas izņem lauru lapu, virumu sablendē, pēc garšas pieber sāli, piparus un muskatriekstu.
- Ja vēlas, zupai var pievienot saldo krējumu.
- Kad zupa salieta šķīvjos,pieber maizes grauzdiņus un pētersīļus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!