Sastāvdaļas
- 400 g balto pupiņu (vārītu vai konservētu)
- 1 liela sarkanā paprika
- 5-8 kūpinātas desiņas
- 1 tējkarote maltas paprikas
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- mazliet puravu
- 8-10 ķirštomātu
- 2 ķiploka daiviņas
- šķipsniņa koriandra
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Sīpolus un ķiplokus sakapā.
- Desiņas sagriež plānās šķēlītēs.
- Paprikai izņem sēklotni, sagriež nelielos gabaliņos.
- Pannā uzkarsē eļļu, uz nelielas uguns cep sīpolus, puravus, ķiplokus un desiņas.
- Kad sīpoli ir apbrūnējuši, pannu noņem no uguns, pievieno papriku, samaisa un liek atpakaļ uz uguns.
- Pievieno tomātus, maltu papriku, samaisa, sautē 5 minūtes.
- Pagaršo, ja ir pa skābu, pievieno šķipsniņu cukura.
- Pievieno pupiņas, koriandru, sāli, piparus pēc garšas, turpina sautēt, uz lēnas uguns, 5-10 minūtes.
- Pasniedz, ar tikko ceptu maizi, citrona šķēlīti, sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!