Pīrāgs ar krāsainajām karameļu bumbiņām

Pīrāgs ar krāsainajām karameļu bumbiņām Foto: Pīrāgs ar krāsainajām karameļu bumbiņām

Sastāvdaļas

  • 1 un 2/3 glāzes miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 3/4 glāzes cukura
  • 1/4 glāzes brūnā cukura
  • 110 g izkausēta sviesta
  • 1 ola
  • 1/4 glāzes vaniļas jogurta
  • 3/4 glāzes piena
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 2/3 glāzes krāsaino karameļu bumbiņu
Krēmam:
  • 110 g mīksta sviesta
  • 3/4 glāzes pūdercukura
  • 1/4 glāzes trekna saldā krējuma
  • 2.5 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • mazliet sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  2. Veidni ar noņemamām maliņām ietauko ar sviestu.
  3. Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. 
  4. Izkausētajam sviestam pievieno parasto cukuru un brūno cukuru, sakuļ viendabīgā masā.
  5. Pievieno olu, jogurtu, pienu un vanilīnu - samaisa, masu pievieno miltu maisījumam - samīca biezu, viendabīgu mīklu.
  6. Pievieno krāsainās karameļu bumbiņas(daļu atstāj rotāšanai) - viegli samaisa.
  7. Mīklu lej veidnē, cep 20 minūtes, tad veidni izņem, uzklāj foliju, turpina cept 13-17 minūtes, kamēr gatavs.
  8. Gatavu biskvītu pilnībā atdzesē.
  9. Gatavo krēmu - sviestu kuļ ar mikseri, vidējā ātrumā, aptuveni 3 minūtes, kamēr iegūst viendabīgu, krēmīgu masu. 
  10. Pievieno pūdercukuru, saldo krējumu, vanilīnu, turpinot kult, palielina ātrumu, kuļ 3 minūtes.
  11. Ja krēms sanāk pārāk šķidrs, pievieno vēl pūdercukuru, ja pārāk biezs, pievieno vēl saldo krējumu.
  12. Krēmu uzklāj pīrāgam, pārkaisa ar atlikušajām, krāsainajām karameļu bumbiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes