Sastāvdaļas
- 1 kabacis
- 500 g maltas liellopu gaļas
- 1/3 glāzes rīsu
- 2 sīpoli
- 4 tomāti
- saišķītis diļļu
- malti melnie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
- 40 ml saulespuķu eļļas
Pagatavošana
- Rīsus vāra pusgatavus sālsūdenī, ūdeni nolej, rīsus atdzesē.
- Vienu sīpolu sagriež nelielos gabaliņos, cep, kamēr tas kļūst zeltains.
- Kabacim uzmanīgi nogriež virsmiņu, ar garu nazi, izdobj vidu.
- Maltajai gaļai pievieno rīsus, cepto sīpolu, uzber sāli, piparus - samaisa.
- Kabaci pilda ar maltās gaļas masu, liek cepamā veidnē.
- Gatavo mērci - tomātus blanšē, tad uzmanīgi novelk miziņu.
- Atlikušo sīpolu sagriež pusgredzenos, cep uz lēnas uguns, kamēr tas paliek caurspīdīgs.
- Ceptajam sīpolam pievieno tomātus, uz lēnas uguns cep, kamēr izveidojas viendabīga masa.
- Pielej glāzi ūdens, pieber sāli, pievieno sakapātas dilles.
- Krāsni sakarsē 220°C temperatūrā, mērci pārlej pildītajam kabacim veidnē, uzliek vāku, vai uzklāj foliju, cep 1,5 stundas.
- Kabača gatavību pārbauda ar naža galu, kabacim jābūt mīkstam.
- Kabaci, pirms pasniegšanas, nomizo.
- Kabaci sadala porciju gabalos, pārlej ar mērci, kas atrodas veidnē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!