Sastāvdaļas
- 230 g miltu
- 40 ml augu eļļas
- 100 ml silta ūdens
- šķipsniņa sāls
- 2-3 vārīti kartupeļi
- 2 ēdamkarotes sakapātu loku
- 1 ēdamkarote kinzas zaļumu
- 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
- pipari
- skābais krējums pasniegšanai
Pagatavošana
- No mīklas sastāvdaļām samīca mīkstu mīklu, izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē, atstāj uz 1 stundu.
- Izvārītos kartupeļus sastampā biezenī, pievieno lokus, zaļumus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- Mīklu un pildījumu sadala 5 vienādās daļās.
- Mīklu mazliet izrullē, vidū liek pildījumu, blīvi, bez gaisa, aptin mīklu, malas aiztaisa, piespiežot vidū.
- Plāceni, ar aiztaisīto pusi liek uz leju, izrullē, pēc iespējas plānāku.
- Ja parādās gaisa burbulis, to pārdur.
- Plāceņus liek sakarsētā pannā, cep uz lielas uguns, 1 minūti.
- Plāceni apgriež otrādi, uzklāj augu eļļu, pēc 1 minūtes, atkal apgriež otrādi.
- Uzklāj augu eļļu plācenim, cep 1 minūti, atkal apgriež otrādi, atkal cep 1 minūti.
- Šādi rīkojas ar visiem plāceņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!