Parastais ābolu pīrāgs ar kanēli

Parastais ābolu pīrāgs ar kanēli Foto: Parastais ābolu pīrāgs ar kanēli

Sastāvdaļas

  • 5 āboli
  • 1 ēdamkarote malta kanēļa
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 2,75 glāzes miltu
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera 
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 glāze augu eļļas
  • 1 laima sula
  • 2,5 tējkarotes vanilīna
  • 4 olas 
  • 1/2 glāzes piena 

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  2. Veidni ieziež ar sviestu. 
  3. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs - samaisa ar cukuru un kanēli. 
  4. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sāli.
  5. Citā bļodā samaisa eļļu, laima sulu, cukuru un vanilīnu. 
  6. Abus maisījumus samaisa kopā, pievieno olas - samaisa, mīklai jābūt biezai.
  7. Pusi mīklas liek veidnē, virsū izkārto ābolu šķēlītes, āboliem virsū liek atlikušo mīklu.
  8. Cep 1,5 stundas, kamēr parādās zeltaina garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes