Sastāvdaļas
- zaļumi
- 4-5 čili pipari
- 7 kg paprikas
- 300 g ķiploku
Marinādei:
- 500 ml ūdens
- 500 ml eļļas
- 400 ml 9% etiķa
- glāze cukura
- 100 g sāls
- lauru lapas un melno piparu graudiņi
Pagatavošana
- Paprikas noskalo, izņem sēklotni, sagriez pēc saviem ieskatiem - gredzenos vai salmiņos.
- Čili piparus, zaļumus sakapā un samaisa.
- Lielā katlā gatavo marinādi - ūdeni samaisa ar cukuru, sāli, etiķi, lauru lapām, pipariem un eļļu.
- Uzvāra, liek tajā sagrieztās paprikas, vāra vidēji mīkstas.
- Liek sterilizētās burkās, pamīšus ar čili piparu un zaļumu maisījumu,pārlej ar marinādi,aizvāko.
- Burkas ietin segā vai dvielī, pilnībā atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!