Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 0.5 l minerālūdens
- 4 olas
- 1 ēdamkarote izkausēta sviesta
- šķipsniņa sāls
- eļļa cepšanai
Pildījumam:
- 250 g šampinjonu vai citu sēņu
- 1 sīpols
- lociņi
- pētersīļi
- 100 g skābā krējuma
- 1 ēdamkarote sviesta
- 200 ml dārzeņu buljona
- 50 g spinātu
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Bļodā iesijā miltus, pieber sāli un sakuļ kopā ar minerālūdeni, līdz veidojas viendabīga masa.
- Pakāpeniski pa vienai mīklā iekuļ olas.
- Visbeidzot mīklai pievieno sviestu, samaisa, līdz mīkla viendabīga un noliek uz 30 minūtēm "atpūsties".
- Pa to laiku sagatavo pildījumu. Sēnes smalki sagriež, sīpolu sakapā. Spinātus noskalo un sagriež. Zaļumus sakapā.
- Pannā izkausē sviestu un uz vidējas uguns maisot apcep sīpolus, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno sēnes un maisot turpina cept apmēram divas minūtes.
- Pievieno buljonu un iemaisa spinātus. 1-2 minūtes maisot pasautē, tad pievieno skābo krējumu un uz mazas uguns visu sautē, līdz mērce sabiezē. Pēc garšas pievieno garšaugus, citrona sulu, sāli, piparus. Noliek malā siltā vietā.
- Pannā sakarsē eļļu un izcep plānās pankūkas.
- Pildījumu liek uz pankūkām un tās sarullē. Uzmanīgi pārliek pannā, pannai uzliek vāku un 4-6 minūtes pasilda, tad pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!