Sastāvdaļas
- 130 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarotes sodas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
- 1/8 tējkarotes malta ingvera
- 1 glāze rūgušpiena
- 1 ola
- 30 g brūnā cukura
- 15 g izkausēta sviesta
- 1 tējkarote vanilīna
- 150 g rīvētu burkānu
Krēmam:
- 60 g krēmsiera
- 20 g pūdercukura
- 1 šķipsniņa malta kanēļa
- 2 tējkarotes kļavu sīrupa vai medus
- 1/4 tējkarotes vanilīna
- 1 ēdamkarote piena
Pagatavošana
- Lielā bļodā samaisa visas sausās mīklas sastāvdaļas(izņemot brūno cukuru).
- Atsevišķā bļodā samaisa rūgušpienu ar olu, brūno cukuru, sviestu un vanilīnu, pievieno rīvētos burkānus.
- Rūgušpiena masu samaisa ar sauso mīklas sastāvdaļu masu - samīca viendabīgu mīklu, atstāj uz 5 minūtēm.
- Gatavo krēmu - bļodā sakuļ krēmsieru vieglā, gaisīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno pūdercukuru, maltu kanēli, kļavu sīrupu vai medu, pienu, vanilīnu.
- Ja Jums liekas, ka krēma masa ir pārāk bieza, pielejiet vēl pienu.
- Pannu uzkarsē uz vidējas uguns, cep eļļā nelielas pankūkas, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Gatavas pankūkas liek traukā, virsū pārlej krēmu, rotā ar rīvētiem burkāniem, pasniedz karstas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!