Sastāvdaļas
- 1 sarkanā paprika
- 1 vidēja lieluma tomāts
- 1 laims
- 500 g mencas filejas
- 1/2 sīpola
- 2 ķiploka daiviņas
- baziliks pēc garšas
- pētersīļi pēc garšas
- rozmarīns pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- kurkuma pēc garšas
- olīveļļa
Pagatavošana
- Blanšē tomātu, iegriež krusteniski, liek verdošā ūdenī uz pāris minūtēm.
- Novelk miziņu, izņem sēklas, sīki sagriež.
- Sīki sagriež arī papriku, sīpolu, ķiplokus, baziliku un pētersīļus.
- Pannā, 3 ēdamkarotēs ūdens pasautē sīpolu un ķiplokus.
- Pievieno papriku, sautē dažas minūtes.
- Pievieno tomātus, baziliku, pētersīļus, kurkumu, maltus melnos piparus.
- Dārzeņu maisījumā iespiež laima sulu, sautē 5-6 minūtes.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Mencas fileju noskalo, liek veidnē, pārlej dārzeņu mērci, uzkaisa rozmarīnu, cep 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!