Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olas
- 2 ēdamkarotes medus
- ½ glāze cukurs
- 120 g mīksts sviests
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote soda ( ar kaudzīti )
- milti
Krēmam:
- 500 g 20 – 25 % skābs krējums
- cukurs – pēc gaumes un garšas
- vanilīns
- žāvētas plūmes
Pagatavošana
- Gatavo mīklu: Katliņā sajauc olas, medu, cukuru, sviestu un sāli. Katliņu liek uz mazas uguns un karsē, nepārtraukti maisot.
- Tad pievieno sodu – masai jāpalielinās apjomā.
- Tad no uguns noņem, nedaudz atdzesē, iemaisa miltus, kamēr izveidojas lipīgs kamols.
- Mīklas kamolu liek uz virsmas, pievieno vēl miltus, lai var viegli izveltnēt.
- Mīklu sadala sešās vienādās daļās un katru izveltnē, kamēr mīkla vēl silta un „paklausīga”.
- Izveltnē nedaudz lielākus apļus, nekā forma ( katla vāciņš ), ar kuru tiks izspiestas biskvīta ripas pēc izcepšanās, jo biskvīta pārpalikumi tiks izmantoti kā drumstalas tortes virsmas pārkaisīšanai.
- Biskvītus cep 200°C grādu temperatūrā, 8 – 10 minūtes. Tie izcepas ļoti ātri, nedrīkst pārcept, tiem jābūt gaiši zeltainiem.
- Kad biskvīti izcepti, no tiem izspiež vienādas formas apļus. Uz katra biskvīta apļa izkārto smalki sagrieztas žāvētās plūmes un pārklāj tās ar krējuma krēmu, kuru pagatavo vienkārši – skābo krējumu sajauc ar cukuru un vanilīnu.
- Ar krēmu pārsmērē arī tortes virsmu un sānus.
- Pārkaisa ar biskvīta atgriezumiem. Liek ledusskapī ievilkties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!