Medus torte ar žāvētām plūmēm

Medus torte ar žāvētām plūmēm Foto: Medus torte ar žāvētām plūmēm

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • ½ glāze cukurs
  • 120 g mīksts sviests
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote soda ( ar kaudzīti )
  • milti

Krēmam:

  • 500 g 20 – 25 % skābs krējums
  • cukurs – pēc gaumes un garšas
  • vanilīns
  • žāvētas plūmes

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu: Katliņā sajauc olas, medu, cukuru, sviestu un sāli. Katliņu liek uz mazas uguns un karsē, nepārtraukti maisot.
  2. Tad pievieno sodu – masai jāpalielinās apjomā.
  3. Tad no uguns noņem, nedaudz atdzesē, iemaisa miltus, kamēr izveidojas lipīgs kamols.
  4. Mīklas kamolu liek uz virsmas, pievieno vēl miltus, lai var viegli izveltnēt.
  5. Mīklu sadala sešās vienādās daļās un katru izveltnē, kamēr mīkla vēl silta un „paklausīga”.
  6. Izveltnē nedaudz lielākus apļus, nekā forma ( katla vāciņš ), ar kuru tiks izspiestas biskvīta ripas pēc izcepšanās, jo biskvīta pārpalikumi tiks izmantoti kā drumstalas tortes virsmas pārkaisīšanai.
  7. Biskvītus cep 200°C grādu temperatūrā, 8 – 10 minūtes. Tie izcepas ļoti ātri, nedrīkst pārcept, tiem jābūt gaiši zeltainiem.
  8. Kad biskvīti izcepti, no tiem izspiež vienādas formas apļus. Uz katra biskvīta apļa izkārto smalki sagrieztas žāvētās plūmes un pārklāj tās ar krējuma krēmu, kuru pagatavo vienkārši – skābo krējumu sajauc ar cukuru un vanilīnu.
  9. Ar krēmu pārsmērē arī tortes virsmu un sānus.
  10. Pārkaisa ar biskvīta atgriezumiem. Liek ledusskapī ievilkties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes