Sastāvdaļas
- 500 g vājpiena biezpiena
- 2 olas
- 150 ml bezpiedevu jogurta
- 6 ēdamkarotes mannas graudu
- 6 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 apelsīns
- 50 ml liesa saldā krējuma
Dekorēšanai:
- 2 plūmes
- 1 nektarīns
- 2 persiki
- 5 zemenes
- 2 - 3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Virtuves kombainā sajauc biezpienu, jogurtu un mannas graudus viendabīgā masā.
- Pievieno ola, cukuru, saldo krējumu un cepamo pulveri. Atkal visu rūpīgi samaisa.
- Masai pievieno 1/2 tējkarotes apelsīna miziņas un rūpīgi samaisa.
- Sevis izvēlētā kūkas formā ieklāj viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Biezpiena masu ieklāj kūkas formā un liek cepties 220°C temperatūrā 10 minūtes.
- Augļus un ogas, kas paredzētas dekorēšanai nomazgā, nomizo, ja nepieciešams, un sagriež nelielos gabaliņos.
- Pārklāj sagrieztos augļus un ogas pār kūku, pārkaisa ar cukuru un liek cepties vēl 30 minūtes.
- Pirms pasniegšanas atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!