Sastāvdaļas
- 2 kg nelielu sviestu beku
- sāls
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 50 ml 9% etiķa
- 2 ķiploka daiviņas
- lauru lapas
- 6 smaržīgie pipari
- 4 melnie pipari
- 3 krustnagliņas
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote sāls
Pagatavošana
- Sēnes notīriet, nedaudz sasmalciniet, lieciet katlā ar ūdeni un uzvāriet.
- Noņemiet putas un pieberiet sāli. Vāriet 20 minūtes, tad izņemiet sēnes ar caurduri un lieciet sietiņā kārtīgi noteciniet.
- Lieciet vārīties ūdeni, beriet tajā cukuru, sali, piparus un krustnagliņas, pievienojiet sēnes un vāriet 25 minūtes.
- Tad pielejiet etiķi un pēc 5 minūtēm noņemiet no uguns.
- Sterilizētos trauciņos lieciet pa lauru un ķiploka gabaliņam, pievienojiet sēnes ar marinādi un hermētiski aizvaskojiet ar izkarsētiem vāciņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!