Liellopu kaulu buljons

Liellopu kaulu buljons Foto: Liellopu kaulu buljons

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu (cūkas, teļa vai jēra) kaulu
  • 31⁄2  l ūdens
  • 1 burkāns
  • 1 pētersīlis
  • 1 šķēlīte selerijas saknes
  • 1 sīpols

Pagatavošana

  1. Kaulus sasmalcina, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra uz lēnas uguns pus-aizvākotā katlā 2 stundas. Nosmeļ taukus.
  2. Pievieno sasmalcinātas garšsaknes, turpina vārīšanu vēl 2 stundas (cūkas, teļa vai jēra kaulus vāra 1 stunda).
  3. Vārīšanas beigās pievieno sāli un buljonu izkāš.
  4. Buljonu izlieto gaļas zupas vārīšanai.
  5. Gaļas zupas ir garšīgākas, ja buljonu vāra no 800 g kaulu un 200 g gaļas (cūkas, jēra, teļa vai liellopu). 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes