Kotletes ar olas un siera pildījumu - zrazi

Kotletes ar olas un siera pildījumu - zrazi Foto: Kotletes ar olas un siera pildījumu - zrazi

Sastāvdaļas

  • 400 g maltās gaļas 
  • 100 g cieta siera 
  • 100 g rīvmaizes
  • 4 olas
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1/4 glāzes piena 
  • 2 baltmaizes šķēles
  • loki 
  • dilles 
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • sāls
  • pipari
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Baltmaizi izmērcē pienā, tad pievieno maltajai gaļai, piesit 1 olu, pieber sāli, piparus.
  2. Pildījumam - cieti izvāra 2 olas, sieru rupji sarīvē. 
  3. Sīpolu sakapā, cep augu eļļā.
  4. Dilles un lokus sakapā.
  5. Sagrieztas, vārītas olas, sieru, cepto sīpolu, dilles un lokus samaisa - pildījums gatavs.
  6. Atlikušo jēlo olu, atsevišķā bļodā sakuļ, noliek pagaidām malā, tā būs panēšanai. 
  7. Citā bļodā liek rīvmaizi, kas samaisīta ar ķiploku pulveri.
  8. Ņem plakanu šķīvi, samitrina to, ņem malto gaļu, tik daudz, cik paredzēts vienai kotletei - izlīdzina. 
  9. Uz maltās gaļas, vidū liek 2 tējkarotes pildījuma, mazliet piespiež ar rokām, uzmanīgi satin un aizlipina malas.
  10. Kotleti mērcē sakultajā olā, apviļā rīvmaizes maisījumā.
  11. Šķīvi atkal samitrina.
  12. Šādi gatavo visas kotletes.
  13. Pannā sakarsē augu eļļu, cep kotletes, 5-6 minūtes no katras puses, uz vidējas uguns.
  14. Ceptas kotletes saliek pannā, uzlej 1/5 glāzes ūdens, uzliek pannai vāku, uguni samazina līdz minimumam, sutina 10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes