Klasiskais ābolu pīrāgs

Klasiskais ābolu pīrāgs Foto: Klasiskais ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 3 olas (olu baltumus atdala no dzeltenumiem)
  • 130 g cukura
  • 115 g miltu
  • 1 tējkarote vaniļas esences
  • 3-4 saldskābi āboli

Pagatavošana

  1. Olu baltumus sakuļ ar pusi cukura, mīkstās putās.
  2. Olu dzeltenumus sakuļ ar vaniļas esenci un atlikušo cukuru, kamēr masa paliek bāla.
  3. Olu baltumu masu samaisa ar olu dzeltenumu masu.
  4. Pakāpeniski iesijā miltus, samīca vieglu mīklu.
  5. Mīklu mīca uzmanīgi, lai pēc iespējas mazāk izspiestu no tās gaisu.
  6. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež tos šķēlītēs, aprasina ar citrona sulu, lai tie nesamelnē.
  7. Veidnē liek 3/4 mīklas, virsū izkārto ābolu šķēlītes.
  8. Virsū āboliem liek atlikušo mīklu, izlīdzina to.
  9. Cep 190°C temperatūrā, 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes