Sastāvdaļas
Rauga mīklai:
- 370 g jeb 2 ½ tējas krūzes miltu (krūze 250 ml)
- vēl nedaudz miltu pārkaisīšanai
- 250 ml kefīra
- 150 g sviesta
- 25 g svaiga rauga
- 4 ēdamkarotes cukura
- šķipsniņa sāls
- 5 kardamona pākstis jeb ½ tējkarote malta kardamona
Pildījumam:
- rabarberi
- 200 ml skāba krējuma
- 3 olas
- 3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Raugam pievieno pa ēdamkarotei cukura, miltu un silta ūdens. Visu samaisa, līdz iegūta biezam krējumam līdzīga konsistence. Ļauj uzrūgt.
- Kardamonu izloba no pākstīm un smalki saberž.
- Palielā bļodā ber miltus, cukuru, sāli, kardamonu, pievieno kausētu sviestu un tik siltu kefīru, lai būtu patīkami rokām. Kad rauga masas apjoms ir dubultojies, arī to pievieno bļodā.
- Visu mīca, līdz mīkla kļuvusi viendabīga un nelīp pie rokām.
- Pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli, novieto siltumā un atstāj rūgt uz laiku no 40 minūtēm līdz 1 stundai.
- Rabarberus noskalo, nomizo (ja grib krāsainākas maizītes, var sārtās miziņas atstāt), sagriež, ber traukā un pārkaisa ar cukuru. Pa laikam apmaisa, līdz atdalās sula.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Uzrūgušo mīklu liek ar cepamo papīru izklātā plātī, pārkaisa ar miltiem, izrullē vai izlīdzina ar rokām.
- Veidojot pie malām mazu valnīti.
- Rabarberiem nospiež lieko sulu un vienmērīgi pārkaisa mīklai.
- Olas ar cukuru un krējumu bļodiņā nedaudz sakuļ ar dakšiņu vai putojamo slotiņu, lai veidojas viendabīga masa.
- Pārlej rabarberiem.
- Visbeidzot pārkaisa ar cukuru un kanēli un liek cepties apmēram 45 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!