Sastāvdaļas
- 300 ml saldā krējuma 30% tauku
- 3 ēdamkarotes ūdens
- 1 ola
- 250 g miltu
- malti melnie pipari
- 125 g margarīna cepšanai
- 1/3 tējkarotes sāls
- 330 g vistas filejas
- 250 g šampinjonu
- 180 g sīpolu
- 14 ķirštomātiņi
- 150 g cieta siera
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - margarīnu, olu, ūdeni, sāli, miltus - visu sakuļ viendabīgā masā.
- Mīklu liek veidnē, ar noņemamām malām, izveido mīklas maliņas.
- Gatavo pildījumu - vistas fileju sagriež sīkos gabaliņos, samaisa ar sagrieztiem šampinjoniem, sīpoliem.
- Ķirštomātus pārgriež uz pusēm, izkārto uz virsmas.
- Mērce pārliešanai - rīvētu sieru samaisa ar saldo krējumu, pārlej pildījumam.
- Cep 200°C temperatūrā, 45 minūtes.
- Pirms pasniegšanas, pīrāgu mazliet atdzesē, izņem no veidnes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!