Ķiršu liķieris

Ķiršu liķieris Foto: Ķiršu liķieris

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķiršu
  • 500 g cukura
  • 350 ml degvīna
  • kanēlis
  • muskatrieksts
  • vaniļas cukurs

Pagatavošana

  1. Gatavus ķiršu noskalo, izņem kauliņus un saber stikla burkā, virsū uzkaisa cukuru, garšvielas, aizvāko ar plastmasas vāciņu un novieto siltā telpā saulē.
  2. Trauku ar ķiršiem tur 10 dienas, tad uzlej degvīnu, izmaisa un vel 4 nedēļas ļauj stāvēt, kamēr liķieris kļūst dzidrs.
  3. Pēc tam liķieri uzmanīgi nofiltrē un sapilda dezinficētās pudelēs.
  4. Pudeles aiztaisa ar no vārītiem aizbāžņiem un aizlako.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes