Sastāvdaļas
- 500 g liesa biezpiena
- 1 ola
- 200 g sviesta
- 1/2 tējkarotes sodas
- 50 g pūdercukura
- 250 g cepumu
- 150 g ķiršu ievārījuma
Pagatavošana
- Cepumus salauž gabalos un sasmalcina blenderī.
- Sasmalcinātos cepumus samaisa ar 100 gramiem mīksta sviesta.
- Iegūto cepumu masu liek apaļā veidnē, izlīdzina, pieblietē, izveido 2 cm augstas maliņas.
- Labāk izmantot veidni ar noņemamām malām.
- Veidni liek ledusskapī.
- Nelielā katliņā liek biezpienu, 100 gramus sviesta, olu un sodu, kārtīgi samaisa.
- Katlu liek karsta ūdens peldē, pastāvīgi maisa.
- Turpina maisīt 15-20 minūtes, kamēr masa kļūst viendabīga.
- Tad biezpiena masai pievieno pūdercukuru un sakuļ ar blenderi.
- Masai pievieno ķiršu ievārījumu, samaisa.
- Biezpiena-ķiršu masu liek uz cepumu pamatnes, izlīdzina.
- Veidnei uzklāj pārtikas plēvi un atstāj atdzist istabas temperatūrā.
- Tad veidni liek ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!