Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes miltu
- 2 glāzes cukura
- 2 glāzes kefīra
- 2 ēdamkarotes medus (ja medus ir biezs, to izkausē)
- 2 olas
- 1 paciņa cepamā pulvera
Krēmam:
- 1 l skābā krējuma 20-25% tauku
- 1/2 glāzes cukura
- kaudzīte žāvētu melno plūmju
- kaudzīte žāvētu aprikožu
- kaudzīte rozīņu
- 150 g grauzdētu mandeļu
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - samaisa visas sastāvdaļas, pievieno cepamo pulveri - sakuļ visu ar mikseri.
- Mīklu sadala 2 daļās, cep sakarsētā krāsnī 2 biskvītus.
- Gatavus biskvītus katru sagriež 2 daļās.
- Žāvētas melnās plūmes, aprikozes un rozīnes samaļ, visu samaisa.
- Grauzdētās mandeles sasmalcina.
- Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru, mazliet patur, lai cukurs izkūst un vēlreiz sakuļ.
- Uz pilnībā atdzisušiem, pat aukstiem biskvītiem, klāj krēmu, uzkaisa mandeles, žāvēto augļu maisījumu.
- Arī kūkas sānus noklāj ar krēmu.
- Kūku rotā pēc saviem ieskatiem, gatavu kūku patur mazliet istabas temperatūrā, tad liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!