Kefīra mīklas medus kūka

Kefīra mīklas medus kūka Foto: Kefīra mīklas medus kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 2 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura
  • 2 glāzes kefīra
  • 2 ēdamkarotes medus (ja medus ir biezs, to izkausē)
  • 2 olas
  • 1 paciņa cepamā pulvera
Krēmam:
  • 1 l skābā krējuma 20-25% tauku
  • 1/2 glāzes cukura
  • kaudzīte žāvētu melno plūmju
  • kaudzīte žāvētu aprikožu
  • kaudzīte rozīņu
  • 150 g grauzdētu mandeļu

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - samaisa visas sastāvdaļas, pievieno cepamo pulveri - sakuļ visu ar mikseri.
  2. Mīklu sadala 2 daļās, cep sakarsētā krāsnī 2 biskvītus.
  3. Gatavus biskvītus katru sagriež 2 daļās.
  4. Žāvētas melnās plūmes, aprikozes un rozīnes samaļ, visu samaisa.
  5. Grauzdētās mandeles sasmalcina.
  6. Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru, mazliet patur, lai cukurs izkūst un vēlreiz sakuļ.
  7. Uz pilnībā atdzisušiem, pat aukstiem biskvītiem, klāj krēmu, uzkaisa mandeles, žāvēto augļu maisījumu.
  8. Arī kūkas sānus noklāj ar krēmu.
  9. Kūku rotā pēc saviem ieskatiem, gatavu kūku patur mazliet istabas temperatūrā, tad liek ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes