Sastāvdaļas
- 2.5 kg kabaču
- 900 g tomātu
- 500 g sīpolu
- 1.3 kg kg paprikas
- 2 ēdamkarotes 9%etiķa
- 5 smaržīgu piparu graudiņu, pēc garšas
- 200 g cukura
- 1/2 - 2 ēdamkarotes sāls, pēc garšas
Pagatavošana
- Kabačus nomizojiet, izdobiet sēklas, mīkstumu sagrieziet gabaliņos.
- Papriku iztīra un sagriež 2 cm platās daiviņās.
- Sīpolu sagriez gredzenos.
- Tomātus noplucina, nomizo un samalt gaļasmašīnā.
- Tomātu biezeni liek vārīties, kad uzvārījies pieber cukuru, sāli. piparus un samazina uguni.
- Pēc 5 minūtēm pievienojiet kabačus, vel pēc 15 minūtēm - paprikas.
- Karsējiet vel 5 minūtes, tad pieber sīpolus.
- Pēc 15 minūtēm pielej etiķi.
- Visu samaisa un lieciet sagatavotās sterilizētas burkās.
- Burkas aizvākojiet, atdzesējiet un apgāziet otrādi.
- Uzglabājiet vēsā tumšā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!