Sastāvdaļas
- 2–3 nelieli kabači
- 300 g gaļas(cūkgaļa, liellopu gaļa, vistas gaļa)
- 1 sīpols
- 1–2 baltmaizes šķēles
- 1 ola
- sāls, pipari, ķiploki pēc garšas
Panēšanai:
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1–2 olas
- 2–3 tējkarotes piena
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kabačus sagriež 1,5-2 cm biezās šķēlītēs,ja miza ir cieta, bieza - nomizo.
- Kabaču šķēlītēm izgriež vidučus, tos var piemalt klāt gaļai.
- Baltmaizi mērcē pienā, tad nospiež lieko šķidrumu.
- Gaļu, sīpolu un maizi samaļ.
- Piesit olu, pievieno sāli, piparus, visu samaisa viendabīgā masā.
- Kārtīgi samaisa, lai izveidojas kamols.
- Masu liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
- Kabaču šķēlītes vidučus pilda ar gaļas masu, mazliet sablīvē.
- Panēšanai - olas sakuļ ar pienu, sāli, pipariem.
- Katru pildīto kabaču šķēlīti apviļā miltos, tad panē olās.
- Cep sakarsētā augu eļļā, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Cep uz vidējas uguns, lai gaļa kārtīgi izceptos.
- Pēc cepšanas, iegriež vienu šķēlīti, pārbauda, kā izcepies pildījums.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!