Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 20 g rauga
- 1/2 tējkarote cukura
- šķipsniņa sāls
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 150 ml silta piena vai ūdens
Pagatavošana
- Siltā ūdeni vai pienā iemaisa un izšķīdina cukuru, sāli un raugu.
- Piesijā miltus un samaisa, pielej eļļu, visu samīca viendabīgā mīklā, pārklāj ar plēvi vai foliju, noliek siltā vieta un uzraudzē.
- Uzraudzētu vēlreiz izmīca, sadala mazos gabaliņos un plāni izveltnē.
- Liek virsū pildījumu, atstājot brīvas mazas maliņas.
- Variants: Svaigā rauga vietā var izmantot arī sauso raugu - šīm mīklas daudzumam vajadzēs 1/2 paciņas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!