Griķu biezputra

Griķu biezputra Foto: Griķu biezputra

1. variants

Sastāvdaļas:

  • 400 g griķu
  • 2 glāzes ūdens
  • 2,5 glāzes piena
  • 2 - 3 ēdamkarotes sviesta
  • sāls pēc garšas


Pagatavošana:

  1. Griķus cepeškrāsnī apgrauzdē zeltainus, liek verdošā sālsūdenī, kam pievienots sviests.
  2. Kad putraimi uzbrieduši, pievieno uzvārītu pienu.
  3. Aizvākotā katlā cepeškrāsnī griķus izsautē mīkstus.


2. variants

Sastāvdaļas:

  • 250 g griķu
  • 1,5 glāzes ūdens
  • 60 g sviesta
  • sāls


Pagatavošana:

  1. Verdošā sāļā ūdenī liek sviestu, noskalotus, verdošā ūdenī applaucētus griķus un vāra, līdz tie uzbrieduši.
  2. Katlu aizvāko un uz 2 - 3 stundām liek cepeškrāsnī mērenā siltumā.

Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes