1. variants
Sastāvdaļas:
- 400 g griķu
- 2 glāzes ūdens
- 2,5 glāzes piena
- 2 - 3 ēdamkarotes sviesta
- sāls pēc garšas
Pagatavošana:
- Griķus cepeškrāsnī apgrauzdē zeltainus, liek verdošā sālsūdenī, kam pievienots sviests.
- Kad putraimi uzbrieduši, pievieno uzvārītu pienu.
- Aizvākotā katlā cepeškrāsnī griķus izsautē mīkstus.
2. variants
Sastāvdaļas:
- 250 g griķu
- 1,5 glāzes ūdens
- 60 g sviesta
- sāls
Pagatavošana:
- Verdošā sāļā ūdenī liek sviestu, noskalotus, verdošā ūdenī applaucētus griķus un vāra, līdz tie uzbrieduši.
- Katlu aizvāko un uz 2 - 3 stundām liek cepeškrāsnī mērenā siltumā.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!