Sastāvdaļas
- 700-800 g miltu
- 350 ml piena
- 3 olas
- 800 g kartupeļu
- 150 g sviesta
- dilles
- sāls
- 1 sīpols
Pagatavošana
- Gatavo pildījumu - sīpolu sakapā, cep sviestā, kamēr tas kļūst zeltains.
- Dilles sakapā.
- Kartupeļus nomizo, izvāra, pievieno sāli, gatavus kartupeļus sastampā biezenī.
- Kartupeļu biezenim pievieno cepto sīpolu, dilles, 50 g sviesta, 100 ml piena - visu samaisa.
- Gatavo mīklu - pienam pievieno olas, sāli un miltus - samīca elastīgu mīklu.
- Mīklu plāni izrullē, izspiež lielus apļus.
- Mīklas apļus cep sausā pannā, kamēr parādās burbulīši un zeltaini punktiņi.
- Ceptos plācenīšus noklāj ar plānu sviesta kārtiņu.
- Uz sviesta noklāto plācenīti liek pildījumu līdz vidum.
- Plācenīti pārloka uz pusēm, virsū uzklāj sviestu.
- Gataviem plāceņiem uzklāj dvieli, atstāj uz 30 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!