Sastāvdaļas
- 370 g gaileņu
- 800 ml dārzeņu buljona
- 150 ml krēmsiera
- 100 ml sausā baltvīna
- 45 g sviesta
- 4 sīpoliņi
- 1 sīpols
- 1-2 ķiploka daiviņas pēc garšas
- sāls, malti pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Gailenes sakapā, dažas atstāj veselas - rotāšanai.
- Sīpolu un ķiplokus smalki sakapā, pavasara sīpoliņus sagriež gredzenos.
- Katlā sakarsē sviestu, ieber sīpolus, ķiplokus, pavasara sīpoliņus un apsautē.
- Pieber gailenes, pielej vīnu un sautē 5 - 7 minūtes.
- Kad šķidrums izvārījies, veselās gailenes izņem laukā.
- Pielej buljonu un uzvāra. Pievieno krēmsieru, maisot izkausē.
- Pieber sāli, piparus un sablendē.
- Pasniedzot rotā ar veselām gailenēm un sīpolu gredzeniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!