Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposts, sadalīts rozetēs
- 2 olu dzeltenumi
- 125 ml piena
- 2,5 glāzes miltu
- 1 tējkarote balto piparu
- sāls
- augu eļļa fritēšanai
Pagatavošana
- Katlā lej ūdeni, uzvāra.
- Liek tajā ziedkāposta rozetes, vāra 2-3 minūtes.
- Vārītās ziedkāposta rozetes pārliek ledainā ūdenī.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar 1/2 tējkarotes sāls, mazliet pipariem.
- Pakāpeniski pievieno 100 g miltu, pienu - samīca šķidru mīklu.
- Ja mīkla ir pārāk sausa, pielej vēl pienu.
- Bļodu ar mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Atlikušos miltus liek šķīvī, samaisa ar sāli un pipariem.
- Dziļā katlā vai friterī uzkarsē eļļu.
- Katru ziedkāposta rozeti mērcē mīklā, lieko nopurina, apviļā miltu maisījumā, fritē eļļā, kamēr parādās kraukšķīga, zeltaini-brūna garoziņa.
- Fritētos ziedkāpostus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Pārkaisa ar garšvielām pēc izvēles, pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!