Cūkas pavēderis

Cūkas pavēderis Foto: Cūkas pavēderis

Sastāvdaļas

  • 500g cūkas pavēdera
  • mārsila zariņš

Pagatavošana

  1. Cūkas pavēderi sagriež gabaliņos, tā lai katrs gabaliņš ietilpst vakuuma maisā. 
  2. Sagrieztos gabaliņus ieziež ar eļļu, apmaisa ar pipariem un sāli un liek vakuuma maisā, pievienojot arī mārsila zariņu. 
  3. Maisu aiztaisa un ievieto cirkulatorā. Gatavo 80°C temperatūrā 8 stundas. 
  4. Lai gaļa labāk garšotu, to papildus apkraukšķina un apsilda uz grila.

    Recepti iesaka “Restorāna 3” pavārs Žanis-Raivo Behmanis.

    “Latvijas Meža dienu” vēstnesis, “Restorāna 3” pavārs un meža garšu zinātājs Žanis-Raivo Behmanis iesaka viegli pagatavojamas receptes piknikam, izmantojot tepat, Latvijas valsts mežos atrodamas garšvielas un ēdamlietas. Tās ierastajai maltītei piešķirs īpašo - meža garšu un sajūtu!

    Žanis iesaka pieturēties pie tradicionālām vērtībām kā, piemēram, ugunī ceptiem kartupeļiem, salātus gatavojot no mežā saplūktajām veltēm, redīsus pagatavojot savādāk nekā ierasts un saldajā ēdienā iekļaujot veselīgas zaļās sastāvdaļas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes