Ceptas baravikas

Ceptas baravikas Foto: Ceptas baravikas

Sastāvdaļas

  • 400 g baraviku
  • 3 olas
  • 80 g sarīvēta cietā siera
  • sāls un melnie pipari pēc garšas
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Sagrieziet baravikas plānās šķēlēs.
  2. Sajauciet olas ar rīvētu sieru, sāli un melnajiem pipariem. 
  3. Katru baravikas šķēli apviļājiet miltos no abām pusēm, pēc tam – olu maisījumā. 
  4. Cepiet iepriekš sasildītā pannā eļļā vai sviestā. 
  5. Sajauciet mērcei nepieciešamās garšvielas, balzam-etiķi un olīveļļu. 
  6. Uz šķīvja izlieciet šķēlēs sagrieztus tomātus, tiem virsū uzlejiet nedaudz mērces, izlieciet pa virsu siltas baraviku šķēlītes.

Mērcei:
2 ēdamkarotes smalki sagrieztu puravu, 1 ēdamkarote sasmalcinātu ķiploku, 1 ēdamkarote sasmalcināta bazilika, 4 ēdamkarotes olīveļļas, 1 ½ ēdamkarotes balzam etiķa, sāls un pipari pēc garšas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes