Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 olas
- 80 g cukura
- 100 g kviešu miltu
Biezpiena masai:
- 500 g pilnpiena biezpiena
- 150 g cukura
- 3 olu dzeltenumi
- 100 g sviesta
- citronu miziņa
- 100 g piena
- 75 g sukādes
- 50 g konservētu augļu
- 25 g valriekstu kodolu
- vanilīns
Pagatavošana
- Olām pievieno cukuru.
- Ūdens peldē uzsilda līdz 50-60 grādu temperatūrai.
- Masai pievieno miltus un uzmanīgi samaisa.
- Mīklu ielej formā un izcep.
- Gatavojot biezpiena masu, olu dzeltenumus saputo, pievieno karstu pienu un, ūdens peldē patstāvīgi maisot, vāra, līdz masa sabiezē (uzmanieties, lai olas nesarecētu).
- Biezpienu izberž caur sietu, saputo sviestu.
- Biezpienam pievieno sakulto pienu, olu - piena masu, citrona miziņu, vanilīnu un rūpīgi saputo.
- Gatavo masu liek uz biskvīta, izveido vajadzīgo formu, rotā ar sukādēm, konservētiem augļiem, riekstiem un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!