Sastāvdaļas
- baravikas
- sviests
- sāls, garšvielas pēc garšas
- skābs krējums
- kartupeļi
Pagatavošana
- Baravikām novelk ādiņas no cepurītēm, izņem mīkstumu zem cepurītes.
- Sēnes sagriež gabaliņos.
- Pannā izkausē sviestu, liek tajā sēnes, sutina, kamēr pilnībā iztvaiko šķidrums.
- Kad šķidrums iztvaikojis, pievieno vēl mazliet sviesta, cep 10 - 15 minūtes.
- Pieber sēnēm sāli, garšvielas pēc garšas, samaisa, vēl mazliet pacep.
- Pašās beigās (ne ātrāk) pievieno skābo krējumu, samaisa, mazliet pasutina 3 - 4 minūtes, noņem no uguns.
- Šādi pagatavotas baravikas, ļauj pilnībā izbaudīt sēņu garšu.
Skabā krejuma vietā var izmanto saldo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!