Sastāvdaļas
- 100 g auksta sviesta
- 100 g bieza skābā krējuma
- 1 olas dzeltenums
- 220 g miltu
- 1 ēdamkarote pūdercukura
- 1 šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 150 g aveņu
- 2 persiki
- 1 ēdamkarote cukura
- 1,5 tējkarotes želatīna
- 2 ēdamkarotes ābolu sulas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Aukstu sviestu sagriež ar nazi un uz darba virsmas, samaisa ar miltiem un pūdercukuru.
- Pievieno skābo krējumu, olu dzeltenumu, sāli - samīca gludu mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Mīklu izrullē 2 mm biezumā, izspiež ziediņus, cepumus liek kēksu formiņās, lai tie saglabātu groziņa formu.
- Katrā kēksu formā ieber mazliet sausus zirņus, lai mīkla neuzpūstos.
- Veidni liek krāsnī, cep, kamēr cepumi kļūst zeltaini-brūni.
- Gatavo pildījumu - persikus nomizo, izņem kauliņus, ar blenderi sakuļ biezenī.
- Avenes samīca ar dakšiņu un samaisa ar sakultajiem persikiem un cukuru.
- Augļu - ogu maisījumu katlā uzvāra un noņem no uguns.
- Želatīnu pārlej ar ābolu sulu un pielej augļu - ogu maisījumam, maisa, kamēr želatīns ir pilnībā izšķīdis.
- Augļu želeju mazliet atdzesē un liek konditorejas maisiņā - pilda to cepumos un atstāj sastingt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!