Sastāvdaļas
- 9-10 paprikas
- 1-1,2 kg liellopu gaļas
- 4 sīpoli
- 2 burkāni
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1/2-0,7 glāzes rīsu
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote garšvielu pēc izvēles
- 1/2 saišķīša zaļumu
- 1 ola
- 3,5 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Liellopu gaļu noskalo, noņem plēves, sagriež gabaliņos.
- Gaļu, kopā ar vienu sīpolu, rupji samaļ, pieber sāli.
- Pannā cep 2 sagrieztus sīpolus un 1 sarīvētu burkānu, pievieno garšvielas pēc garšas, pieber sāli.
- Rīsus pavāra 2 minūtes, vai arī, ja nav daudz laika uzlej verdošu ūdeni.
- Malto gaļu samaisa ar rīsiem, ceptajiem sīpoliem un burkāniem.
- Paprikas iztīra un pilda ar gaļas pildījumu.
- Pildītās paprikas liek katlā.
- Gatavo mērci - mazliet apcep sīpolu, burkānu, pievieno tomātu pastu, zaļumus, uzlej glāzi ūdens, pieber sāli, samaisa.
- Mērci pārlej pildītajām paprikām, uzliek katlam vāku, sautē uz mazas uguns 30-40 minūtes.
- Pasniedz ar skābo krējumu.
- Padoms - pirms pasniegšanas, paprikām novelk plānu miziņu, būs garšīgāk.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!